Reply
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Mathew O's Avatar
Old (#1)
Hi guys,

I'm trying to create fire that will stay still during an animation, like a freeze frame. I can get it working if I use the flame.ma from fluid examples in the visor and then detach time in the connection editor. This works perfectly until I close the file and then re-open it again.

I assume cache'ing might have something to do with it but I don't understand dynamics at all....
MathewO.co.uk
Environment Artist || Ubisoft Massive
Offline , polygon, 634 Posts, Join Date Feb 2011, Location Malmo, Sweden Send a message via Skype™ to Mathew O  
   Reply With Quote

r_fletch_r's Avatar
Old (#2)
have you tried connecting time to something else with a constant value?
Offline , veteran polycounter, 2,970 Posts, Join Date Feb 2010, Location Ireland  
   Reply With Quote

Mathew O's Avatar
Old (#3)
Ah yeah I just tried that and it worked until I closed the scene and re-opened it again I think it's basically forgetting what the simulation actually looked like at the point i'm freezing it...
MathewO.co.uk
Environment Artist || Ubisoft Massive
Offline , polygon, 634 Posts, Join Date Feb 2011, Location Malmo, Sweden Send a message via Skype™ to Mathew O  
   Reply With Quote

MikeF's Avatar
Old (#4)
i'd say try doing a cache, then split the animation at the desired frame using the trax editor
Portfolio -- www.mikefortais.net --
Online , dedicated polycounter, 1,321 Posts, Join Date Nov 2004, Location Toronto, Ontario  
   Reply With Quote

Mathew O's Avatar
Old (#5)
Sorry to sound like a fool but how on earth would I go about any of that?
MathewO.co.uk
Environment Artist || Ubisoft Massive
Offline , polygon, 634 Posts, Join Date Feb 2011, Location Malmo, Sweden Send a message via Skype™ to Mathew O  
   Reply With Quote

Mathew O's Avatar
Old (#6)
Ok I think I have figured it all out and I'm pretty sure it's worked perfectly, just testing now. Thanks guys
MathewO.co.uk
Environment Artist || Ubisoft Massive
Offline , polygon, 634 Posts, Join Date Feb 2011, Location Malmo, Sweden Send a message via Skype™ to Mathew O  
   Reply With Quote

Mathew O's Avatar
Old (#7)
Ok so I'm having one more little issue with the flame in my scene that I was hoping you guys might have a fix for?

Basically the flame looks fine until there's nothing behind it and then it's so transparent that you can barely see it... here's an image so you know what I mean.

MathewO.co.uk
Environment Artist || Ubisoft Massive
Offline , polygon, 634 Posts, Join Date Feb 2011, Location Malmo, Sweden Send a message via Skype™ to Mathew O  
   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright 1998-2014 Polycount