PDA

View Full Version : Maya Transform tool - two axis & scaling


Naugat
08-16-2011, 07:30 PM
Howdy! I got tired trying to search this one so thought I'd just ask. Simple question;

In Maya in order to transform along two axises you ctrl+click the axis you don't want. However I can't do it with the scale tool, am I missing something?

Also, if anyone knows something that turns Maya's transform tool into Max/XSI style of easy two axis transforming/scaling, I will kiss you.

bugo
08-17-2011, 12:31 AM
It's supposed to work ok with the scale tool, are you using world/object mode?

If you want Max/Modo/XSI way get NEX www.draster.com (I prefer Maya way, it's a matter of getting used to it)

Rick_D
08-17-2011, 12:49 AM
you have to hold ctrl and click for it to work, you can't just ctrl click and then release and try scaling.

ps. maya is shit

ivars
08-18-2011, 02:30 AM
hold ctrl + click n' drag on the axis you want locked.